Induksi Élmu sarta Plasma

induksi pemanasan plasma

Ngeunaan induksi Élmu sarta Plasma


Plasma dicirikeun salaku medium nétral listrik partikel positif jeung negatif unbound, kalawan hiji muatan sakabéh kasarna nol. Kawas gas, plasma boga bentuk diartikeun iwal enclosed dina hiji wadah. Keur ngahasilkeun plasma, urang nerapkeun médan listrik pikeun gas, kalawan tujuan nyoplokkeun éléktron ti orbit maranéhna sabudeureun inti. Ieu nyieun campuran ion na éléktron bébas-nyérélék, nu masihan plasma sipat konci, kaasup konduktivitas na listrik, médan magnét, sarta sensitipitas ka SAWAH éléktromagnétik éksternal.
A sarat konci pikeun ngahasilkeun sarta sustaining plasma, anu dituluykeun input énergi. Induksi mangrupa hartosna idéal nyadiakeun eta input énergi kontinyu pikeun generasi plasma. Sababaraha aplikasi industri has pikeun plasma ngawengku:
  • las plasma
  • motong metal
  • perlakuan permukaan (plasma semprot palapis)
  • Etching di mikro-éléktronika
Keur ngahasilkeun plasma, urang nerapkeun médan listrik pikeun gas, kalawan tujuan nyoplokkeun éléktron ti orbit maranéhna sabudeureun inti. Ieu éléktron bébas-ngalir masihan sipat konci plasma, kaasup konduktivitas na listrik, médan magnét, sarta sensitipitas mun éksternal pemanasan induksi éléktromagnétik widang. induksi pemanasan plasma