Shkrirja e qelqit të induksionit

Përshkrim

Furrën e shkrirjes së shkrirjes me induksion me pajisjet e ngrohjes me induksion IGBT

Objektivi : Të nxehet një enë e pranueshme metalike në 2200 ° F brenda 25 minutash për një aplikim të shkrirjes me lesh xhami
Materiali vessel Enë e pranueshme metalike
Temperatura: 2200 ° F
Frekuenca: 300 kHz
Pajisjet supply DW-MF-70kW RF Furnizimi me energji me ngrohje induksioni, stacioni i ngrohjes në distancë dhe një spiral i induksionit i projektuar posaçërisht.
Procesi: Një spirale induksioni e krijuar posaçërisht, e formësuar për t'iu përshtatur enës metalike, u përdor për të dhënë nxehtësi uniforme në enë. Testet fillestare u kryen për të vendosur një model ngrohjeje dhe kohën në temperaturë. Fuqia e ngrohjes me induksion RF u aplikua për 11 minuta dhe anija arriti një
temperatura prej 2,200 ° F. Një furnizim shtesë me energji 3 kW u sugjerua për përdorim kur gota në enë zbrazet përmes tubit të kullimit.
Rezultatet: Rezultate të njëtrajtshme dhe të përsëritshme u arritën me furnizimin me energji elektrike të ngrohjes me induksion DAWEI dhe spiralin. Ena mund të mirëmbahet në 2200 ° F në mënyrë që qelqi të shkrihet për tërheqjen e fibrave.
qelqi shkrirjes induksion