Induksioni Brazing Stainless Steel në tunxh

Përshkrim

Induksioni Brazing çelik inox në tunxh, bakrit me pajisje për ngrohje me induksion

Objektivi i hulumtimit

Për të nxitur një vend të valvulës çelik inox në një pajisje hidraulike hidraulike në një atmosferë oksigjeni dhe për të përmirësuar besueshmërinë e montimit.

Përshkrimi i materialeve dhe pjesëve

Valvula e çelikut inoks, 0.25 "ID me fileto të tunxhit prej bronzi, fluksi i zi, preformë të unazës së çelikut

Temperatura e kërkuar

1325 ° F

Pajisje për Ngrohje Induksioni

DW-UHF-6kW-III Furnizim me energji induksion me induksion RF, induktor spiral me dy kthesa (spirale)

Frekuenca e operimit

Ngrohja 300 kHz

Procedurë

Testimi është bërë në një atmosferë të hapur. Një induktor i projektuar posaçërisht nga dy spirale spirale u përdor për të siguruar ngrohje optimale në zonën e përbashkët të asamblesë hidraulike. Testet fillestare u kryen me pjesë të zhveshura dhe me ngjyra të ndjeshme ndaj temperaturës për të krijuar profile kohë dhe temperaturë. Më pas, pjesët u vendosën në pozitë me një pastrim të përbashkët të .002 "në .003". Paraformimi i unazës së çelikut u pozicionua dhe fluksi i zi u aplikua në kuvend. Fuqia RF u aplikua me furnizimin me energji RF për sekonda 7 për të arritur temperaturën e brazingit të 1325 ° F. Në këtë temperaturë aliazh çeliku rrjedh në të përbashkët dhe formoi një lidhje të fortë.

përfundim

Rezultate të qëndrueshme dhe të përsëritshme u arritën në 1325 ° F brenda 7 sekondave. Bracts rrjedhin mirë. Brazing induksion prodhon një unazë të fortë dhe të pastër e cila është ideale për këtë lloj të produktit të konsumit.

Brazing Stainless Steel në tunxh