Paneli diellor i lidhjes me induksion

Përshkrim

Paneli diellor i lidhjes me induksion me sistemin e ngrohjes me frekuencë të lartë

Objektivi Për të ngrohur substratin prej çeliku të pandryshkshëm të një zalli të panelit diellor në mënyrë që të shkrihet kapsuluesi i polimerit, duke lejuar që dy zallët të bashkohen me një mbivendosje 3 inç.
Materiali 3 ″ me 10.25 ″ seksion i një zall 21 panele diellore

induksion-lidhjes-solar-panel
Temperatura 130 ºC
Frekuenca 300 kHz
Pajisja e furnizimit me energji DW-UHF-4.5kW e pajisur me një stacion të ngrohjes në distancë që përmban një kondensator 0.66mF. Një bërë me porosi
spiralja: 4 kthesa të tubit prej bakri drejtkëndëshe 1/4 ″ x 1/2 measuring, me përmasa 24 ″ me 2 1/4.
Procesi Ngrohja stacionare - me spiralën e vendosur në pjesën e sipërme të kampionit - u përdor për të arritur shkrirjen dhe ngjitjen uniforme. Zallët ishin të mbivendosur sipas kërkesave dhe u vendosën në dru për të simuluar instalimin në një sipërfaqe mbulimi. Për më tepër, u bë presion duke shtypur
spiralja e ftohur me ujë kundër zallit për të lehtësuar lidhjen (ilustrim). Testet kryhen në disa cilësime të tensionit kohor.
Testet e Rezultateve rezultuan në formimin e shkëlqyeshëm të lidhjeve me mungesën e flluskave encapsulant dhe vetëm ndryshimin e lehtë të strukturës së sipërfaqes.