Induksioni

Përshkrim

Çfarë është pjekja me induksion?

Ky proces nxit metalet që tashmë kanë kaluar përpunime të rëndësishme. Pjekja e induksionit ul fortësinë, përmirëson duktilitetin dhe lehtëson streset e brendshme. Pjekja e plotë e trupit është një proces ku pjata e plotë është annealed. Me pjekjen e shtresës (më saktë e njohur si qepje normalizuese), vetëm zona e prekur nga nxehtësia e prodhuar nga procesi i saldimit trajtohet.

induksion pjekja bar bronzi
induksion annealing bari bronzi

Cilat janë përfitimet?

Pjekja dhe normalizimi i induksionit jep ngrohje të shpejtë, të besueshme dhe të lokalizuar, kontroll të saktë të temperaturës dhe integrim të lehtë në linjë. Induksioni trajton workpieces individuale në specifikimet e sakta, me sistemet e kontrollit që vazhdimisht monitorojnë dhe regjistrojnë të gjithë procesin.

Ku është ajo përdoret?

Pjekja dhe normalizimi i induksionit përdoret gjerësisht në industrinë e tubave dhe tubave. Ajo gjithashtu anneals teli, strips çeliku, thika thikë dhe tub bakri. Në fakt, induksioni është ideal për pothuajse çdo detyrë pjekjeje.

Cila pajisje është në dispozicion?

I përshtatshëm për pajisjet e pjekjes me induksion duke përfshirë DW-MF, DW-HF dhe DW-UHF ngrohës me induksion.