Lidhësja e antenës së lidhjes me induksion

Antena e lidhjes me radio me ngrohje me induksion IGBT me frekuencë të lartë 

Objektivi Për të ngrohur një montim të antenës koaksiale në 600 ° F brenda 2 sekondave për një aplikim bashkimi. Qëllimi për të përmirësuar një procedurë ekzistuese me një hekur bashkues i cili kërkonte 10 deri në 15 sekonda.
Materiali. Montimi i antenës prej alumini me diametër 250 ", hekur alumini, paste ngjitëse, bojë që tregon temperaturën
Temperatura 600 ° F
Frekuenca 333 kHz
Pajisjet e furnizimit me energji DW-UHF-4.5kW, stacioni i ngrohjes në distancë me një kondensator 1.2 μF dhe një spiral induksioni të krijuar posaçërisht.
Procesi Testet fillestare u kryen me bojë që tregon temperaturën për të krijuar një profil ngrohjeje dhe për të përcaktuar kohën deri në temperaturë. Pasta e saldimit u vendos më pas në montimin e antenës dhe hekurin e aluminit. Fuqia RF u aplikua për dy sekonda për të ngrohur dhe rrjedhur nyjën e bashkimit.
Rezultatet Rezultate të qëndrueshme dhe të përsëritshme u arritën brenda kornizës kohore të kërkuar dy sekondash. Një ekzaminim i ngushtë i bashkimit të bashkimit tregoi se lidhësi rrodhi mirë dhe formoi një nyje të mirë, të ngurtë.

Lidhësja e antenës së lidhjes me induksion