Tuba Shndërrues me Induksion

Tuba Tuba Shndërrues Induksioni me Tuba çeliku me Njësi Ngrohëse IGBT

Objektivi Ngrohja e një tubi çeliku në 500-1000 ° F për një aplikim të montimit të tkurrjes. Përcaktoni zgjerimin (rritjen) e ID në temperatura të ndryshme.
Materiali Tuba çeliku 7 "OD x 4.75" ID x 5 "Zona e nxehtësisë
Lloji termoelement "K" për të matur temperaturën
Batanije termike
Temperatura 500, 800, 1000 ° F (260, 427, 538 ° C)
Frekuenca 66 kHz
Pajisjet DW-HF-7.5, 7.5 kW, 150-400 kHz furnizimi me energji induktive, i pajisur me një stacion të ngrohjes në distancë që përmban dy kondensatorë 1.5 μF (për një total prej 0.75 μF)
Një spiral ngrohje induksioni me seri paralele me shumë kthesa, i projektuar dhe zhvilluar posaçërisht për këtë aplikim.
Procesi Testet fillestare u përfunduan në një mostër pa një batanije termike. Një termoelement është rrëshqitur midis unazës së bakrit dhe tubit të çelikut për të matur temperaturën. Pjesa e matur
4.940 "(në temperaturë dhome me një matës ID.) Pjesa arrin 1000 ° F (538 ° C) në rreth 10 minuta.
Grafiku më poshtë tregon krahasimin midis rezultateve teorike dhe eksperimentale të matura

1

Rezultatet / Përfitimet Pjesa mat 4.975 ”në 1000 ° F duke dhënë një zgjerim prej 0.035” (4.975 minus 4.94). Në 500 dhe 800 ° F numrat e zgjerimit ishin përkatësisht 4.950 dhe 4.964. Kur përdorni një
batanije termike koha e nxehtësisë zvogëlohet me rreth 90 sekonda (8.5 minuta në krahasim me 10 minuta).

 

Tub ngrohjes tkurret

 

 

 

 

 

 

tub induksion tkurret tub

 

 

 

 

 

 

 

Shrink Montimi Tube çeliku