Saldimi i çelikut në tunxh me ngrohës me induksion

Saldimi i çelikut me tunxh me induksion IGBT Saldimi i saldimit

Objektivi Nxehni një montim të lidhjeve të vogla prej çeliku të veshur me ar në një bllok bronzi.
Materiali Përafër. Lidhësa çeliku të veshur me ar me diametër 1/8 "(3.2 mm), bllok bronzi i trashë 1" (25.4 mm) x 1/4 "
Temperatura 600 ° F (315.6ºC)
Frekuenca 240 kHz
Pajisjet • Sistemi i ngrohjes me induksion DW-UHF-6kW i pajisur me një kokë pune të largët.
• Një spiral ngrohje induksioni i projektuar dhe zhvilluar posaçërisht për këtë aplikim.
Procesi Një spiral spiral me dy kthesa përdoret për të siguruar ngrohje uniforme në montimin e pjesëve. Pasta dhe fluksi i bashkimit aplikohen në zonën e bashkimit dhe fuqia zbatohet për 20 sekonda për të bashkuar pjesët. E duhur
fiksimi është i nevojshëm për të mbajtur pjesë në pozitë.
Rezultatet / Përfitimet Ngrohja me induksion siguron:
• Ngrohja e shpejtë dhe e lokalizuar në rajone specifike të pjesës
• Lidhje të pastra dhe të pastra
• Përpunimi Flameless

induksion saldimi çeliku në bronzi