Tub çeliku për saldimin e nxehtësisë së nxehtësisë

Tub çeliku me saldim me nxehje me nxehje me ngrohje me frekuencë të lartë

Qëllimi Për të ngrohur një tub çeliku në 500ºF (260ºC) para saldimit.
Materiali Asambleja e boshtit të çelikut 5 "deri në 8" OD (127-203.2 mm) me një zonë nxehtësie 2 "(50.8 mm).
Temperatura 500ºF (260ºC), nëse kërkohen temperatura më të larta, koha e nxehtësisë mund të rritet.
Frekuenca 60 kHz
Pajisjet • Sistemi i ngrohjes me induksion DW-HF-60kW, i pajisur me një kokë pune të largët që përmban tetë kondensatorë 1.0 μF për një total prej 8 μF.
• Një spiral ngrohje induksioni i projektuar dhe zhvilluar posaçërisht për këtë aplikim.
Procesi Për të ngrohur zonën e dëshiruar të nxehtësisë përdoret spiralja "C" me dy kthesa me shumë kthesa, e rregullueshme në një shirit. Spiralja është e rregullueshme për t'u përshtatur tubave me diametër të ndryshëm. Boshti rrotullohet në një pajisje dhe nxehet për 3 minuta për të arritur një temperaturë prej 500ºF (260ºC).
Rezultatet / Përfitimet Ngrohja me induksion siguron:
• Nxehja parandalon goditjen në bosht që eliminon çarjen në fazën e saldimit.
• Ngrohja pa duar që nuk përfshin aftësi të prodhuesit.
• Shpërndarja e barabartë e ngrohjes midis kunjit dhe mëngës.

tub çeliku saldimi me nxehje me nxehje

 

 

 

 

 

 

tub para çeliku të nxehtësisë para saldimit