Wire Brazing në bakër Bar me Induksion

Wire Brazing në bakër Bar me Induksion

Objektivi: Për të ngrohur një pako teli të ngjeshur litz për heqjen e telit, atëherë fshij pakon e telit litz në një bllok bakri për t'u përdorur në një motor automobilistik.
Materiali: Pako me tel të kompakt 0.388 "(9.85 mm) e gjerë, 0.08" (2.03 mm) shirit bakri i trashë 0.5 "(12.7 mm) i gjerë, 0.125" (3.17 mm) i trashë dhe 1.5 "(38.1 mm) tela e bardhë dhe e bardhë fluksi
Temperatura 1400 ºF (760 ºC)
Frekuenca 300 kHz
Pajisjet • Sistemi i ngrohjes me induksion DW-UHF-10 kW, i pajisur me një kokë pune të largët që përmban dy kondensatorë 1.5μF për një total prej 0.75μF
• Një spiral ngrohje induksioni i projektuar dhe zhvilluar posaçërisht për këtë aplikim.
Procesi: Një spiral spiral me tre kthesa përdoret për procesin e zhveshjes së telit. Paketa e telit litz vendoset në spiral për 3 sekonda për të hequr llakun 0.75 "(19 mm) nga fundi i paketës. Pakoja e telit më pas gërvishtet me një furçë metalike për të hequr llakun e djegur. Për procesin e bashkimit përdoret një mbështjellje me dy kanale. Teli litz dhe montimi i bakrit vendosen në spirale dhe tela e frenimit ushqehet me dorë. Frenimi përfundon në 45-60 sekonda.
Rezultatet / Përfitimet Ngrohja me induksion siguron:
• Rezultate konsistente dhe të përsëritshme
• Kohëzgjatja e procesit, rritja e prodhimit
• Edhe shpërndarja e ngrohjes