Kolegjet diellore të bashkuara me induksion

Kolegjet diellore të bashkimit me njësitë e ngrohjes së induksionit

Objektivi Nxehni nyjet e shumëfishta në shiritat e qarkut fleksibël diellor në 500 ° F (260ºC) brenda dhjetë sekondave për një aplikim bashkimi.
Panel diellor fleksibël material, Solder Plus Paste 63NC-A, fletë teflon me trashësi 0.0625 "(1.59 mm)
Temperatura 500 ° F (260ºC)
Frekuenca 278 kHz
Pajisjet • Sistemi i ngrohjes me induksion DW-UHF-4.5kW i pajisur me një kokë pune të largët me një kondensator 1.2 μF
• Një spiral ngrohje induksioni i projektuar dhe zhvilluar posaçërisht për këtë aplikim.
Procesi Një spirale induksioni e krijuar posaçërisht përdoret për të siguruar një nxehtësi të barabartë në zonën ku telat në qarqet diellore mbivendosen. Një shtresë shumë e lehtë e ngjitësit të bashkimit zbatohet në lidhjet e qarqeve dhe një sasi e vogël presioni zbatohet në fletët Teflon për të mbajtur qarqet së bashku. Fuqia aplikohet për 10 sekonda për të rrjedhur ngjitësin e bashkimit dhe për të lidhur telat me qarqet përkulëse
Rezultatet / Përfitimet Ngrohja me induksion siguron:
• Rezultate të qëndrueshme dhe të përsëritshme
• Ngrohje e pastër pa kontakt
• Procesi Flameless

Kolegjet diellore të bashkuara me induksion