Sistemet e Ngrohjes Induksion

alumin-shkrirja-induksion-furre

Furrën e induksionit të metaleve

Furrat e shkrirjes së metaleve të industrisë përdorin induksionin elektromagnetik për të kthyer energjinë elektrike në energji termike përmes një kontrolluesi të ngrohjes me induksion.

makinë induksion brazing handheld

Makinë Handheld Brazing

Brazing induksion është futja e fushave elektromagnetike në trupat metalikë në mënyrë që të ngroh nyjet midis komponentëve dhe shkrirja e një aliazhi me një temperaturë më të ulët shkrirjeje se pjesët përbërëse.

Makinë për trajtimin e ngrohjes pas saldimit të induksionit

Induksioni PWHT Machine

Induksioni PWHT Machine përdoret për tubacionin e saldimit me nxehtësi, trajtimin e ngrohjes me shtresë postare, veshjen e tubacionit të ngrohjes, lehtësimin e stresit të saldimit, montimin e tkurrjes, etj.

induksion-shufër-falsifikimit-furre

Furrat e Formimit të Biletave të Induksionit

Biletat e induksionit që krijojnë furrën e farkëtimit janë një grup makinerish gjysëm ose e plotë për falsifikim të automjeteve për të falsifikuar metale para deformimit duke përdorur një shtyp ose çekiç për rritjen e shkathtësisë së tyre dhe rrjedhës së ndihmës në falsifikim vdesin.

makine saldimi tejzanor

Makinë e saldimit tejzanor

Aplikimet e saldimit tejzanor janë të gjera dhe gjenden në shumë industri, përfshirë elektrike dhe kompjuter, automobil dhe hapësirë ​​ajrore, mjekësore dhe paketim.

metalet furre shkrirjes induksion

 Furra e shkrirjes me tjegulla IGBT

Kryeministri IGBT induksion i shkrirjes së furrave për shkrirje të specializuar në furrën e shkrirjes së aluminit, makinën e shkrirjes së bakrit, furrën e shkrirjes së arit, shkrirjen e hekurit të çelikut, furrat e shkrirjes së metaleve, etj.

Aplikime për Ngrohje Induksioni

induksion brazing bakrit ngrohës

brazing

Brazing induksion është një proces në të cilin më shumë materiale janë bashkuar së bashku me një metal filler që ka një pikë shkrirjeje më të ulët se materiali bazë duke përdorur ngrohje me induksion.

Pjekja me induksion

Pjekja

Induksioni është një trajtim i ngrohjes metalike në të cilën një material metalik është i ekspozuar ndaj një temperature të ngritur për një kohë të gjatë dhe më pas ngrohet ngadalë.

nxehet-post-bashkoj-ngrohje-trajtim

PWHT

Në mënyrë që të sigurohet forca materiale e një pjese të ruhet pas saldimit,Post Weld Heat Treatment (PWHT) zvogëlon tensionet e mbetura të formuara gjatë saldimit

Parimi i Ngrohjes Induksion

teoria e ngrohjes me induksion
teoria e ngrohjes me induksion

Ngrohje induksioni është një formë e ngrohje pa kontakt për materialet përcjellëse, kur rrjedhat e rrymës alternative në mbështjellësin e induktuar, fusha e ndryshme elektromagnetike është ngritur rreth spiralës, rryma qarkulluese (rryma e induktuar, rrymë, eddy) gjenerohet në pjesën e punës (materiali përcjellës), nxehtësia prodhohet si rrymë eddy rrjedh kundër rezistencës së materialit.

Ngrohje induksioni është një formë e shpejtë, e pastër, pa ndotje e ngrohjes e cila mund të përdoret për të nxitur metalet ose për të ndryshuar vetitë e materialit përçues. Vetë spiralja nuk nxehet dhe efekti i nxehtësisë është nën kontroll. Teknologjia e tranzistorit të ngurta ka bërë ngrohje me induksion shumë më e lehtë, me kosto efektive ngrohje për aplikimet duke përfshirë lidhjen Brazing induksion ,ngrohjes induksion trajtimin, shkrirja e induksionit,falsifikim induksion etj.