Пост заварување машина за обработка на топлина со индукција

Опис

Постројка за заварување со термичка обработка со индукција, загревање за заварувачки индукциски систем за греење

Апликации:

 • Пред-греење: За обложување, свиткување, фитинг, незавршено, заварување.
 • Термичка обработка по заварување: резервоар, котел или други метални работни места
 • Греење: Греење на метални лимови, Греење на мувла, бродски плочи, цинк бања, големи и неправилни метални делови
 • Греење на гасоводот: нафтоводот, гасоводот, гасоводот, нафтоводот и други гасоводи

карактеристики:

 • Дигитален дисплеј и подесување за параметри, како излезната моќ и температурата.
 • Висока ефикасност: Електричната енергија се конвертира директно на топлинска енергија со мала загуба на моќност.
 • Сигнал за откажување: Откако ќе се изврши операцијата, алармот за звук се активира и полето за грешка е прикажано на екранот на допир со PLC.
 • Интегриран модул Дизајн: Системот е постабилен и ниски трошоци за одржување.
 • Дигиталниот рекордер со изборниот печатач е во можност да ги сними податоците за температурата и да создаде трендови на трендот на напредокот на греењето.
 • Точно Мерење на температурата: Повеќе точки за детектирање на температурата; 6 канали за контрола на температурата со ± толеранција на 3 ° C; Едноставно греење.
 • Air Cool System овозможува системска работа во ултра околност: -30 º C ~ 50º C
 • Модул IGBT: Ние ја прилагодуваме напредната IGBT технологија.
 • Паметна контрола: целата работа е микро пресметувана и контролирана преку екран на допир со PLC.
 • Лесен за инсталирање: спојување со брзо ослободување.
 • Лесно за движење: преку лифтинг систем за очи или тркала.
 • Безбедно: Автоматско заштитено за неуспех во напојувањето.
 • Универзален конектор: водоотпорен; Изолација.
модел MYD-40 MYD-50 MYD-60 MYD-80 MYD-100 MYD-120
моќност 3 * 380VAC (Стандардно), 3 * 220VAC (Дополнително), 3 * 440VAC (Дополнително)
Излезна фреквенција 2KHZ ~ 36KHz
Излезна моќност 40KW 50KW 60KW 80KW 100KW 120KW
Влезна струја 60A 75A 90A 120A 150A 180A
Тежина 130KG 136 KG 140 KG 145 KG 168 KG 180 KG
големина 800 560 * * 1350mm
пакување Големина 900 660 * * 1560mm
=