Преносни единици за лемење со индукција

Опис

Преносни единици за индукција на лемење

модел DW-UHF-4.5KW
Влезниот напон Еднофазна, 220V, 50-60HZ
Излезна моќност 4.5KW
Фреквенција на осцилации 1100-2000KHz
Влезна струја 5-20A
Тежина 21KG
големина главните 330X310X155mm
Heaer 125X60X95mm

Главни карактеристики:

 • Со висока фреквенција до 1100-2000KHz дебелината на калење може да се контролира пониска од 1mm, а многу тенки и мали делови лесно може да се загреат.
 • Се користат IGBT и тековните инвертирање технологии; поголема сигурност и пониски трошоци за одржување.
 • 100% работен циклус, континуирано работење е дозволено при максимална излезна моќност.
 • Константно струја или постојана моќност може да се избере соодветно за да се постигне поголема ефикасност на греење;
 • Прикажување на топлинска енергија и греење струја и осцилирачки фреквенција.
 • Едноставен за инсталација, инсталацијата може да биде направена од непрофесионално лице многу лесно;
 • Мала тежина, мала големина;
 • различна форма и големина на индукционата калем може лесно да се сменат за да се загреат различни делови.
 • Предности на моделот со тајмер: моќноста и времето на работа на периодот на загревање и периодот на задржување можат да бидат претходно наместени, за да се постигне едноставна грејна крива, овој модел се предлага да се користи за производство на серија за да се подобри повторливоста.

Главни апликации:

 • Топлина третман на опрема и вратило.
 • Греење на жица помала од 1mm
 • Пловечки се топи за истражување на институтот или колеџот и така натаму.
 • Површинско калење.
 • Лизгање на бакарни шипки
 • Греење на куршум школка
 • Пловечки се топи со огноотпорен ладилник
 • Негување на жица постојано
 • модел Влезна моќност желба Фреквенција на осцилации Моќност на осцилации Макс Работен циклус Желбата за ладење
  DW-UHF-4.5KW AC 1X220V

  50or60KHz

  1100-2000

  KHz

  4.5KW 80% 0.2Mpa <30

  5L / мин

  DW-UHF-6KW-I AC 1X220V

  50or60KHz

  9000-2000

  KHz

  6KW 80% 0.2Mpa <30

  5L / мин

  DW-UHF-6KW-III AC 3X3800V

  50or60KHz

  150-500KHz 6KW 100% 0.2Mpa <30

  6L / мин

  DW-UHF-10KW AC 3X3800V

  50or60KHz

  100-300KHz 10KW 100% 0.2Mpa <30

  6L / мин

  DW-UHF-20KW AC 3X3800V

  50or60KHz

  50-250KHz 20KW 100% 0.2Mpa <30

  6L / мин

  DW-UHF-30KW AC 3X3800V

  50or60KHz

  50-200KHz 30KW 100% 0.2Mpa <30

  6L / мин

  DW-UHF-40KW AC 3X3800V

  50or60KHz

  50-200KHz 40KW 100% 0.2Mpa <30

  6L / мин

  DW-UHF-60KW AC 3X3800V

  50or60KHz

  50-150KHz 60KW 100% 0.2Mpa <30

  6L / мин

  DW-UHF-100KW AC 3X3800V

  50or60KHz

  50-150KHz 100KW 100% 0.2Mpa <30

  6L / мин

=