Саладин за топење со индукција

Опис

Саладин за топење со индукција

Главни карактеристики:
1. IGBT технологија
2. Сите функции се контролирани од микропроцесор
3. PLC контролен панел со екран на допир (7 ″ Сименс)
4. Crucible е брзо инсталиран и заменет.
5. Солидна држава генератор технологија, висока ефикасност
6. висока сигурност и стабилност
7. Самодијагностика и алармен систем
8. Изработка од нерѓосувачки челик
9. Систем за блокирање за побезбедна операција
10. Уред за наклон на електричен мотор
11. Модуларен дизајн, леснотија на одржување и поправка
12. Екстремно тивка работа

Факултативен уред:
1. Контрола на температурата со термопар (опција) или оптички сензор (опција)
2. Гас факел за да се спречи оксидација
3. Далечински контролен панел (стандардни 5 метри)

Максимална излезна моќност: 15KW / 25KW / 35KW / 45KW / 70KW
Работен напон: 220V или 380V или 460V, 3-фаза
Суровина опција: графит, SiC, Алумина

Предмети

BF-15

BF-25

BF-35

BF-45

BF-70

Влезниот напон

3 * 220V или 3 * 380V или 3 * 460V / 50-60Hz

Излезна моќност

15kw

25kw

35kw

45kw

70kw

Crucible

Растворлив графит

Volume Crucible Volume

1500L

4600L

6300L

8200L

11000L

Температура на топење

1600 ℃

Ефикасност

≥ 95%

Капацитет на топење (Au)

15kg

38kg

45kg

55kg

80kg

Капацитет на топење (Ag)

10kg

25kg

30kg

35kg

60kg

Димензија (L * H * W)

Генератор: 800 * 500 * 1300mm

Печка: 740 * 630 * 1850mm

Тежина

285kg

295kg

295kg

300kg

310kg


=