Метали Топење печка со индукција

Опис

Висок квалитет и Топ IGBT индукциски метали производите за топење печки и снабдувач во Кина


Карактеристики на МФ Индукција метали Топење печкаиндукциона топење печка
    1. Подобро продирање на греењето и рамномерна температура во металот што се топи.
    2. Силата на полето на MF може да го промеша базенот за топење за да се постигне подобар квалитет на топење.
    3. Топење на максималната количина од препорачаната машина според горната табела, времето на топење е 30-50 минути, првото топење на печката е ладно и ќе бидат потребни околу 20-30 минути за подоцнежното топење кога печката е веќе жешка.
    4. Погоден за топење на челик, купер, бронза, злато, сребро и алуминиум, станум, макнезиум, нерѓосувачки челик.
Спецификации:
модел DW-MF-15 DW-MF-25 DW-MF-35 DW-MF-45 DW-MF-70 DW-MF-90 DW-MF-110 DW-MF-160
Влезна моќност макс 15KW 25KW 35KW 45KW 70KW 90KW 110KW 160KW
Влезниот напон 70-550V 70-550V 70-550V 70-550V 70-550V 70-550V 70-550V 70-550V
Влезна моќност желба 3 * 380 380V ± 20% 50 или 60Hz
Фреквенција на осцилации 1KHZ-20KHZ, според апликацијата, нормално за 4KHZ, 8KHZ, 11KHZ, 15KHZ, 20KHZ
Работен циклус Работа 100% 24
Тежина 50KG 50KG 65KG 70KG 80KG 94KG 114KG 145KG
Cubage (cm) 27 (W) x47 (H) x56 (L) cm 35x65x65cm 40x88x76cm
Главни делови од системот за топење на индукциските метали:
  1. Генератор на индукција на греење на МФ.
  2. Печка за топење.
  3. Кондензатор за компензација
Машински модели и максимална способност за топење:
модел Челик и не'рѓосувачки челик Злато, сребро Алуминиум
DW-MF-15 15KW Мешање на печката 5KG или 10KG 3KG
DW-MF-25 25KW Топење печка 4KG или 8KG 10KG или 20KG 6KG
DW-MF-35 35KW Топење печка 10 кг или 14 кг 20 кг или 30 кг 12KG
DW-MF-45 45KW Топење печка 18 кг или 22 кг 40 кг или 50 кг 21KG
DW-MF-70 70KW Топење печка 28KG 60 кг или 80 кг 30KG
DW-MF-90 90KW Топење печка 50KG 80 кг или 100 кг 40KG
DW-MF-110 110KW Топење печка 75KG 100 кг или 150 кг 50KG
DW-MF-160 160KW Топење печка 100KG 150KG или 250KG 75KG

[pdf-embedder url = ”https://dw-inductionheater.com/wp-content/uploads/2018/09/HLQ-catalogue.pdf” title = ”каталог за индукционо греење”]