Индукциона греење Челична рачка за виткање

Опис

Индукционно греење Челична рачка за виткање со систем за греење со висока фреквентна индукција

Цел Клешти за топлина за финално обликување на рачките
Материјали Челични клешта се справуваат со 5 "(12.7 cm) долги; 0.14 "(3.56mm) дебели
Температура 1200ºF (649 ºC)
Фреквенција 50 kHz
Опрема DW-HF-4.5kW индукциски систем за греење, опремен со далечинска топлинска станица која содржи два (2) 0.33 μF кондензатори за вкупно 0.66 μF. Индуктивна калем за греење дизајниран и развиен специјално
за оваа апликација.
Процес Повеќенасочна спирална спирала се користи за загревање зона долга 3.75 ”(9.53cm) на една рачка на клештите истовремено. Дизајнот на серпентина овозможува лесно вчитување и истоварување без да се ротира делот. Рачката се вметнува во серпентина и се загрева 30 секунди за да достигне 1200 ° F. Потоа, делот се пренесува на a
притиснете и формирајте ја во правилната форма на рачката.
Повеќе рачки на клешти може да се загреваат истовремено со напојување поголем kW.
Резултати / придобивки • Прецизното загревање на саканата зона избегнува прегревање на дел. Ова обезбедува повисок квалитет наспроти греење со факел.

индукциона челична челична рачка