Индуктивно греење Внатрешна од челични плочи

Опис

Индукција греење Внатрешна од челични линии со висока фреквенција индукција греење машина

Цел Загрејте челични облоги на главата на моторот за да се отстрани алуминиумската обвивка.
Материјал Челик, 80 mm ID x 190 mm (3.1 во x 7.5 во.)
Температура 650 ºC (1202 ºF)
Фреквенција 60 kHz
Опрема DW-HF-25kW индукциски систем за греење, опремен со далечинска работна глава што содржи еден кондензатор од 2.6μF.
Индукциона калем за греење дизајниран и развиен специјално за оваа апликација.
Процес Се користи внатрешна 10-вртежна електромагнетна калем (дупчена) калем за загревање на челичната обвивка до 650 ºC (1202 ºF) за приближно две минути.
Притисок се нанесува на надворешната алуминиумска кожа за да се олабави од челикот. Четири позиционен калем може да се користи за загревање на 4 облоги истовремено.
Резултати / придобивки Индукционо греење обезбедува:
• Прецизна директна топлина за брзо и чисто ослободување на алуминиумот. Алуминиумската обвивка се рециклира и повторно се користи со што се намалуваат остатоците и се сечат трошоците.

внатрешно индуктивно греење