индукциско греење создадено од челична цевка

Опис

Цел
Имаше греење на челична цевка со калем за идентификација до 2012˚F (1100˚C) со брзина од 0.16 ”(4 мм) во секунда.

Препорачана опрема
Препорачана опрема за оваа апликација е DW-HF-15kw индукциско напојување за греење со далечинска топлинска станица.

материјали
11.8 ”(300 мм) челична цевка; дел за загревање: 1.97 ”(50 мм) ОД, дебелина 0.16” (4 мм)

Клучни параметри
Енергија: до 10 kW
Температура: 2012˚F (1100˚C)
Време: 0.16 ”(4 мм) во секунда