Индукција лемење нерѓосувачки челик за месинг

Опис

Индукциски лемење од не'рѓосувачки челик за месинг, бакар со индукциона опрема за греење

Цел на истражувањето

За да се прицврсти седиштето на вентилот од не'рѓосувачки челик на месинското водоснабдување во атмосферата на кислород и да се подобри доверливоста на склопот.

Опис на делови и материјали

Вентилатор од нерѓосувачки челик, 0.25 "ID навој месинг водовод тела, црна флукс, бело прстен претстави

Потребна температура

1325 ° F

Индукциона опрема за греење

DW-UHF-6kW-III RF индуктивно греење напојување, двојно вртење спирален индуктор (серпентина)

Оперативна фреквенција

300 kHz Греење

постапка

Тестот беше направен во отворена атмосфера. Специјално дизајниран двострујен индуктор со намотување беше искористен за да обезбеди оптимално загревање на површината на водоводната склоп. Иницијалните тестови беа спроведени со голи делови и бои за мерење на температурата за да се воспостават временски-температурни и грејни профили. Следно, деловите беа ставени во позиција со заедничко растојание од .002 "до .003". Поставата на прскалката на "Лудо" беше позиционирана и црниот флукс беше применет на собранието. RF топлина беше применета со RF напојување за 7 секунди за да се достигне температурата на палење на 1325 ° F. На оваа температура лежиштето на лепењето течеше во зглобот и формираше силна врска.

заклучок

Доследни, повторливи резултати беа постигнати на 1325 ° F во рамките на 7 секунди. Белата течност течеше добро. Индукциона лемење произведува силен, чист спој кој е идеален за овој тип на потрошувачки производ.

Лизгање нерѓосувачки челик за месинг