Индукциона жарна жица за формирање

Опис

Индукција на жица за формирање со машини за висока фреквенција за греење

Цел Анкелирање на жица од цинк пред формирање на специјален пелети со воздушна пушка со голема брзина
Материјал Цинк жица 0.18 "(4.5mm) дијаметар
Температура 572 ºF (300 ºC)
Фреквенција 300 kHz
Опрема • Индуктивен систем за греење DW-UHF-6kW-III, опремен со далечинска работна глава што содржи два кондензатори 0.33μF за вкупно 0.66μF

обложување-жица-за формирање
• Индуктивен калем за греење дизајниран и развиен специјално за оваа апликација.
Процес Четиринаесетта намотка се користи за загревање на 3.9 "(100mm) на жица од цинк.
Theицата се става во серпентина 5 секунди за да се достигне посакуваната состојба непосредно пред процесот на формирање.
Резултати / придобивки Индукционо греење обезбедува:
• Ја намалува цврстината на пелетите за да спречите оштетување на умрените за формирање
• Намалено време на производство
• Висока ефикасност, ниска цена на енергија
• Брза и контролирана топлина
• Греење без раце што не вклучува никаква вештина на операторот за производство