Индукциски греење Скршете ги фитинзите и лежиштата

Опис

Лидер на Индукција систем за греење специјализирана за смалување фитинг Огради, придушување се смалуваат се вклопуваат Лежишта, држачи, заварување стрес олеснување, загрее заварување термичка обработка, PWHT.

MYD серија на индукциски систем за греење за смалување фитинзи шахтите и лежишта, греење на цевководи, пред-заварување греење и пост-заварување греење третман

модел MYD-40KW MYD-50KW MYD-60KW MYD-80KW MYD-100KW MYD-120KW
моќност 3 * 380VAC (Стандардно), 3 * 220VAC (Дополнително), 3 * 440VAC (Дополнително)
Излезна фреквенција 2KHZ ~ 30KHZ
Излезна моќност 40KW 50KW 60KW 80KW 100KW 120KW
Влезна струја 60A 75A 90A 120A 150A 180A
Ладење на воздухот Големина на греење: ¢ 100-1500мм Големина: 800 * 560 * 1350mm
DSP контрола Макс: 900 ℃; Брзина на греење: 5-400 ℃ / мин Големина на пакување: 900 * 660 * 1560mm
6 Контрола на канали 10 крива рекордер Нето тежина: 120kg Бруто тежина со делови: 155-260kg
Главни делови Индукциски серпентина К термопар Рекордер за температура R-1006
Поврзувачки кабел Изолација ќебе Кабел за поврзување со термопар

 

Индукција греење бенефиции

Во споредба со конвенционалните методи за предзагревање и отстранување на стресот, индукционото греење нуди бројни предности, вклучително и подобрена топлотна униформност и квалитет, намалено време на циклус и пониски трошоци за потрошни материјали. Индукционото греење е исто така безбедно, сигурно и лесно да се користи, и резултати повисоки од алтернативни технологии. Во енергетската ефикасност и разновидност.

Карактеристики на DSP контрола индукција систем

• Ладење на воздухот: Погодност за инсталирање.
• Рекордер за температура: Снимање на целата крива на греење и отпечатете ја
• Мека индукциска калем: Лесен за ветер на различно работно парче.
• Контролер на температура: Процесот на загревање држете го истиот со условите за PWHT.
• PLC екран на допир: Интуитивен за гледање и лесен за ракување.
• Индукција на моќноста на греењето: Голема брзина на греење и ефикасност на греењето, заштеда на електрична енергија
• Брзо загревање на брзината. Може да достигне 300 степени Ц во рок од 10 мин. Заштедете време за греење
• Заштеда на електрична енергија: Може да заштеди повеќе од 50% електрична енергија во споредба со конвенционалните методи на претходно загревање и ослободување од стрес

Апликации и главни полиња за користење

MYD серија индукција систем за греење се воздух-ладење индукција опрема за греење со DSP систем. Нивната главна примена е греењето на цевководи, претходно загревање на заварување, термичка обработка по заварување, олеснување на стресот, затоплување итн.
Греење на слој, Смесање
Предзагревање на заварување, третман за загревање по заварување, отстранување на стресот, загревање
Индустриите кои се вклучени се петрохемиски, нафтени и гасоводи, воздухопловна, бродоградба, челик, котли, садови под притисок, цилиндри, метална конструкција, просторна структура, железнички мостови, електрична енергија, рудникот, производство на возила, нуклеарна енергија, рударство, преработка на пластика.

Индукција греење опрема, вклучувајќи

1. Индукција на моќноста на греењето
2. Индукциски серпентина (индукциска намотка на стегач) или (мека индукциска калем)
3. Приклучен кабел за практично поврзување на серпентина и моќноста на греењето
4. Контролер на температура
5. PLC екран на допир
6. Рекордер на температура со печатач
7. Термоспој и кабел за поврзување од типот К.
8. изолација ќебе
9. И другиот дел.

Изберете дел

1. Термопар од типот К.
2. Заварувач со термопар
3. Insебе за изолација
4. И така натаму