Индукција за лемење на бакарните цевки до плочката за PCB

индукциски бакарни цевки за лемење

Цел: Тест-индукционо лепење на бакарни цевки во индустријата за плочи на плочи: Медицински и стоматолошки материјали: Рамни бакарни цевки, легура на ПХБ-плочка: Паста за лемење со ниска температура: Опрема: Рачен индукциски грејач на DW-UHF-6KW-I Моќност: 1.88 kW Време: 15 сек. Калем: обложен намотка направена по нарачка. Процес: HLQ беше контактиран од водечки производител на клиничка дијагностичка опрема, кој се обидува да поттикне иновации во Магнетното Прочитај повеќе

Индукциски конектори за лемење на лемење на бакар

Цел Целта на овој тест за апликација е да се утврдат времињата на греење за приклучоци за индукција на лемење на бакарна жица на бакарен коаксијален кабел. Клиентот сака да го замени рачното лемење со рачки за лемење, со индукционо лемење. Рачното лемење може да биде напорно, а добиениот лемење е многу зависен од вештината на Прочитај повеќе

Индукција лемење спојка за месинг месинг

Цел на зглобниот агол за лемење со индукција на фреквенција на хиг Успешно лемете два аголни споеви од месинг 45 °. Опрема: Индуктивен грејач за лемење DW-UHF-10kw Материјали StayBrite # 8 сребрено лемење обезбедено од клиент Флукс на лемење Бриџит испорачан од клиент Месинг аголен спој Палачинка серпентина Клучни параметри Моќност: 5.5 kW Температура: приближно 550 ° F (288 ° C) Време: 20 секундарен процес: Флукс Прочитај повеќе

Индукциона лепење на бакарни проводници

Индукциски лемење на бакарни проводници со IGBT уреди за високофреквентно греење

Цел Лемење на две бакарни жици на претходно инсталирани бедеми на бакарна шина
Материјал Лепак за лепење на бакар / никел, 2 конзервирани засукани бакарни жици, стап за лемење
Температура 446 ºF (230 ºC)
Фреквенција 230 kHz
Опрема • Индуктивен систем за греење DW-UHF-6kW, опремен со далечинска работна глава што содржи еден кондензатор 1.2μF.
• Индуктивен калем за греење дизајниран и развиен специјално за оваа апликација.
Процес Сплиткана спирална спирала со четири вртења се користи за лемење на склопот на шината на автобусот. 2-те бакарни жици се нанесуваат на одбранбените и моќноста се применува 30 секунди. Стапчето за лемење се напојува рачно до загреаните делови и браздата тече рамномерно, создавајќи го спојот.
Резултати / придобивки Индукционо греење обезбедува:
• Намалено време на лемење
• Дури и дистрибуција на греење
• Заеднички за заедничка конзистентност

 

индукциски лемење бакарни жици

Индукција лемење на бакар допрете

Индукција на лепење на бакар, допрете на прстенот на звучникот со индукциски грејач на IGBT

Целна топлина бакар табот, додека лемење reflows.
Материјал Бакар јазиче 0.25 X 0.25 инч квадратни со дебелина од 0.05 инчи. Материјал за лемење без олово (повисока температура на топење од обичното лемење.)
Температура 500 ºF за 1.25 секунди
Фреквенција 286 kHz
Опрема DW-UHF-4.5 kW, 150-400 kHz систем за греење со индукција на цврста состојба, опремен со далечинска топлинска станица која содржи еден кондензатор 1.2 μF и специјално дизајнирана работна серпентина.
Повеќенасочна спирална спирала со внатрешен дијаметар од 3/16 инчи направена од цевки со дијаметар од 1/16 инчи.
Процес wireицата за лемење се напојува во областа на јазичето за звучници со употреба на автоматски жичен фидер. Потоа се загрева за повторно да го помине лемењето.
Резултати / придобивки Со ефикасен дизајн на калем, индукционото греење лесно ја достигнува посакуваната температура на рефлексот за многу кратко време.

индукциски бакар за лемење

Индукција лемење бакарна цевка

Индукциона лепење на бакарна цевка со високофреквентни единици за греење

Цел: Да се ​​загрее дел од бакарни цевки 3/8 along заедно со лактот 900 за лемење. Бакарни цевки треба да се користат во склопови на испарувачи на машина за мраз, а лемењето се одвива откако цевките ќе бидат поставени во рамките на склопот. Греењето мора да се одвива во калем од типот на канал за да се обезбеди лесен пристап, откако ќе се инсталира цевката. Лемењето може рачно да се напојува по температурата
е постигнат.
Материјал: 3/8 ″ тенок ledиден цевка од бакар и 900 лакт
Температура: 6000F
Апликација: Преку употреба на DW-UHF-20kW излезно напојување со индукција на напорна состојба и уникатна калем од три (3) канали, се постигнати следните резултати:
6000F беше постигнат во 10 секунди.
Забележан е квалитетен спој за лемење со соодветен тек и текстура на површината.
Опрема: DW-UHF-20kW излезно напојување со индукција на напојување, вклучително и една (1) далечинска топлинска станица што содржи еден (1) 1.2 μF кондензатор и уникатна намотка од три (3) канали.
Фреквенција: 200 kHz

индукциона лемење бакарна цевка