Намалете ја апликацијата за отстранување делови со фитинг со греење со индукција

Намалете ја апликацијата за отстранување на дел од местењето со целта на индукционото греење Ова е апликација за отстранување на дел од смалувањето. Тековниот процес на клиентот користи преса за да го истурка вметнатиот дел надвор. Сепак, ова бара значителна сила и време. Со примена на топлина, куќиштето може да се прошири доволно доволно за да се овозможи лесно отстранување на вметнатиот дел Прочитај повеќе

Индукција се намалува фитинг за вметнувања

Индукција Намалување на фитинг за вметнувања со IGBT термостабилно греење

Цел: Да се ​​загрее куќиштето на алуминиумската пумпа за гориво со димензии 8 ″ x 4 1/2 ″ x 3 1/2 ″ до 3750F, овозможувајќи вметнување челични делови. Во моментот, куќиштата се загреваат повеќе од еден час во конвекциона печка. Областите што треба да имаат вметнати челични делови имаат дијаметар од 1.5 ″ и 0.6875. Покрај тоа, процесот на вметнување трае нешто повеќе од една минута, така што 3750F треба да се одржува за една година
период на време за да се заврши процесот.
Материјал: Куќиште на алуминиумска пумпа со димензии 8 ″ x 4 1/2 ″ x 3 1/2
Челични делови за вметнување.
Температура: 3750F
Апликација: Со употреба на DW-HF-25, напојување со индукција на цврста состојба од излез од 25 kW беа постигнати следниве резултати.
- 3750F беше постигнат во една (1) минута за да се овозможи вметнување.
- 20 куќишта беа успешно загреани со употреба на спирала за палачинки со пет (5) вртења под прав агол.
Опрема: Америтерм СП 25, излезно напојување со цврста состојба од 25 kW, вклучително и една (1) далечинска топлинска станица што содржи четири (4) кондензатори со вкупна вредност од 1.0 μF и пет (5) калем за палачинки со прав агол направен од бакар од 3/16 цевка
Фреквенција: 80 kHz

фитинг фитинг за инсерти

 

Индукција смалуваат фитинг Челични цевки

Индукција Склопување фитинг Челични цевки со IGBT греење единици

Цел Загревање на челична цевка на 500-1000 ° F за апликација за смалување. Определете ја експанзијата (растот) на ИД на различна температура.
Материјал Челични цевки 7 "OD x 4.75" ID x 5 "топлинска зона
Термоспој тип "К" за мерење на температурата
Термо ќебе
Температура 500, 800, 1000 ° F (260, 427, 538 ° C)
Фреквенција 66 kHz
Опрема DW-HF-7.5, 7.5 kW, 150-400 kHz индукционо напојување, опремена со далечинска топлинска станица што содржи два кондензатори од 1.5 μF (за вкупно 0.75 μF)
Повеќенасочна, специјална серија-паралелна индукциска намотка за греење дизајнирана и развиена специјално за оваа апликација.
Процес Првичните тестови беа завршени на примерок без термичко ќебе. Термопар се лизга помеѓу бакарен прстен и челична цевка за да се измери температурата. Измерениот дел
4.940 ”(на собна температура со мерач за идентификација.) Делот достигнува 1000 ° F (538 ° C) за околу 10 минути.
На графиконот подолу е дадена споредба помеѓу теоретските и експерименталните измерени резултати

1

Резултати / придобивки Делот мери 4.975 ”на 1000 ° F што дава експанзија од 0.035” (4.975 минус 4.94). На 500 и 800 ° F, броевите на експанзија беа 4.950 и 4.964, соодветно. Кога користите а
термичко ќебе времето на топлина се намалува за околу 90 секунди (8.5 минути за разлика од 10 минути).

 

Цевка за загревање

 

 

 

 

 

 

индукциона цевка за фитинг за смалување

 

 

 

 

 

 

 

Сместете ја фитингната челична цевка