Индукција за намалување на алуминиумско вратило

Индукција со алуминиумско вратило со термичка изолација со индукциски системи за греење со IGBT

Цел Загрејте ги сечилата на работното коло од алуминиум до 200 ºF (93 ºC) и смалувањето се вклопува на вратило.
Материјал Алуминиумски работни лопатки со отвор од 28 ”(7.109 mm), алуминиумско вратило
Температура 200 ºF (93 ºC)
Фреквенција 255 kHz
Опрема • Индуктивен систем за греење DW-UHF-6W, опремен со далечинска работна глава што содржи еден кондензатор 1.0μF.
• Индуктивен калем за греење дизајниран и развиен специјално за оваа апликација.
Процес Спилит спирален спирал со две врти се користи за рамномерно загревање на отворот на сечилото на работното коло. Сечилото на работното коло се загрева 20 секунди за да достигне 200 ºF (93 ºC). Ножевите на работното коло потоа се отстрануваат од серпентина и се лизгаат над вратилото за да се заврши апликацијата за монтирање на смалувањето.
Резултати / придобивки Индукционо греење обезбедува:
• Повторливи резултати
• Намалено време на циклус, пониски трошоци за потрошен материјал
• Дури и дистрибуција на греење

Сместете го алуминиумот

 

 

 

 

 

 

 

 
Сместете го алуминиумот со индукција

Inductioin смалување фитинг алуминиумски макара

Алуминиумски макара со вбризгување со индукциони алуминиум со IGBT грејачи

Цел Топлина алуминиумска макара за вметнување внатрешен лежиште за автомобилската индустрија
Материјал алуминиумска макара 2.3 ”(60мм) OD x 1.6” (40мм) ID x 1 ”(27мм) висока и внатрешна лежиште 0.7” (17.8мм) висока x 1.6 ”(40мм) дија
Температура 464 ºF (240 ºC)
Фреквенција 283 kHz
Опрема • Индуктивен систем за греење DW-UHF-4.5kW, опремен со далечинска работна глава што содржи два кондензатори 0.33μF за вкупно 0.66μF
• Индуктивен калем за греење дизајниран и развиен специјално за оваа апликација.
Процес А три вртежна спирална калем се користи за загревање на алуминиумската макара.
Макарата се загрева до 464 ºF (240 ºC) за 20 секунди за да се прошири внатрешниот дијаметар, а потоа се вметнува внатрешниот лежиште за да се формира завршениот дел.
Резултати / придобивки Индукционо греење обезбедува:
• Дефиниран и контролиран топлински модел
• Процесот лесно интегриран во автоматски систем
• Дури и дистрибуција на греење

смали фитинг алуминиумски лежишта