Лемење приклучување на бакарни конектори со индукција

Лемење приклучување на бакарни конектори со индукција

Цел: Лемење на спој помеѓу бакарен удар и бакарни пинови со никел, на приклучок за грејач под притисок.
Материјал: приклучок за грејач со дија “1.5” (38.1 mm) во керамички изолатор со бакарни навртки во форма на буквата L и бакарни иглички, позлатени лемења и лемење
Температура 1175-1375 ºF (635-746 ºC)
Фреквенција 270 kHz
Опрема • Индуктивен систем за греење DW-UHF-10 kW, опремен со далечинска работна глава што содржи два кондензатори од 1.5μF за вкупно 0.75μF
• Индуктивен калем за греење дизајниран и развиен специјално за оваа апликација.
Процес Се користи спирална спирала со две вртења за загревање на бакарни навртки и бакарни иглички со обложување со никел за 1 минута. Стегач се користи во производството за да се држат бакарни навртки на место за лемење.

Резултати / придобивки Индукционо греење обезбедува:
• Минимален пренос на топлина на соседниот керамички изолатор.
• Греење без раце што вклучува минимална вештина на операторот за производство.
• Беспрекорна обработка.
• Загревајте многу мали прецизни области во рамките на толеранциите на производството.
• Дури и дистрибуција на греење.