Индукциски калем калетер за греење

Индукциски каскадер за топлинска калибрација за греење со IGBT уреди за високофреквентно греење

Цел Загрејте го ладилникот од челик, ладен во вода, на 700 ° F (371 )C) за да формирате тефлонски врв на катетерот со висок квалитет.
Материјал на тефлонски катетерски цевки, монтажа на цевче
Температура 600-700 ° F (315-371ºC)
Фреквенција 376 kHz
Опрема • Индуктивен систем за греење DW-UHF-6 kW, опремен со далечинска работна глава што содржи еден кондензатор 0.66μF.
• Индуктивен калем за греење дизајниран и развиен специјално за оваа апликација.
Процес Се користи серпентина со две вртења за загревање на челичниот мандар до 660ºF (371ºC) за 2.7 секунди. За да се формира врв на катетерот, се применува RF напојување додека катетерот се држи над мандарот. Цевките потоа се туркаат на мандарот за да се формира конзистентен, рамномерен врв.
Резултати / придобивки Индукционо греење обезбедува:
• Прецизна, повторлива примена на топлина
• Бесконтактно греење
• Побрзо циклус пати

Совет за катетер за кабли за греење