Висока фреквенција индукција бразивна челична цевка до челична фитинг

Челична индукциска челична цевка до челик

Индукција на челична цевка за лемење со висока фреквенција на филинг Цел Рачно индуктивно лемење со висока фреквенција на челична цевка на челична монтажа Препорачана опрема Препорачана опрема за оваа апликација е станица за греење на индукционо лемење со рачен лемење DW-UHF-6KW-III. Материјали: Плескавица за монтирање на челична цевка до челик со помош на легури на прстени на Лукас-Милхаупт Лесно FLO 3 и Прочитај повеќе

Лизгачки челик за челични цевки со индукција

Лизгачки челик за челични цевки со индукција 

Цел: да се прицврсти ракавицата на О-прстенот (ОРФС) или машкиот приклучок на челична цевка.

материјал

• челична цевка, 1 инч (2.54 cm) OD

• Оков прстен за запечатување на лицето и машки приклучоци

• Преформирајте ги прстените за лупа

• Бело SureFlow флукс

• Челичен држач за поддршка

Температура 1300 ºF (704 ºC)

Фреквенција 200 kHz

опрема

• DW-UHF-20KW индукциски систем за греење, опремен со далечинска работна глава која содржи два (2) 1.5 μF кондензатори (за вкупно 0.75 μF).

• Индукциона грејачка калем дизајнирана и развиена специјално за оваа апликација.

Процес Алуминиумска калем со четири вртења 2.75 индекс (7.0 cm) ID се користи за загревање и на челичната цевка и на ракавите ORFS или на машкиот приклучок ORFS. Оваа серпентина е дизајнирана да се прицврсти или на ракавот или машки конектор на цевката. Деловите за лемење се собираат со флукс и се загреваат за 45 секунди. Притисокот се нанесува на цевката за да се увери дека е целосно вметнат во фитинзи додека тече прстенот на пауза.

Резултати / придобивки Предности:

• Голем Внатрешен дијаметар на серпентина овозможува лесно полнење и растоварање на делови

• Со ефикасна енергетска спојка на серпентина до преклопувањето на арматурата се избегнува.