жица за лемење со висока фреквенција со конектор

Цел Целта на овој тест е да се покаже индуктивна жица за лемење на приклучокот Препорачана опрема Препорачаната опрема за овој тест е со прилагодена индукциска грејна калем. Рачен индукциски грејач DW-UHF-6KW-I Клучни параметри Моќност: До 0.48 kW Температура: 392 ° F (200 ° C) Време: 1.5 секунди Процес и резултати: Оваа индукциона жица за лемење… Прочитај повеќе

Индукциски конектори за лемење на лемење на бакар

Цел Целта на овој тест за апликација е да се утврдат времињата на греење за приклучоци за индукција на лемење на бакарна жица на бакарен коаксијален кабел. Клиентот сака да го замени рачното лемење со рачки за лемење, со индукционо лемење. Рачното лемење може да биде напорно, а добиениот лемење е многу зависен од вештината на Прочитај повеќе

Индукциона лежиште за жица од коаксијален

Индукциона лежиште за лемење на коаксијален со високофреквентни топлински единици

Цел Да се ​​залемени централен спроводник и заштитен плетенка на жични склопови до 500 (250) ° F (° C).
Материјал • Склопови обезбедени од купувачи
• Температура која укажува на бојата
• Жица за лемење со флукс
Температура 500 (250) ° F (° C)
Фреквенција 272 kHz
Опрема DW-UHF-4.5kW индукциски систем за греење, опремен со далечинска топлинска станица што содржи два кондензатори 0.33 μF. Индукциона калем за греење дизајниран и развиен специјално за оваа апликација.
Процес Се користи спирален калем со повеќе вртења и се нанесува боја што покажува температура за заедничката површина. Монтажата на жицата е поставена преку индукциската грејна калем и се применува RF напојување. Воспоставени се времето до температурата и моделот на греење на делот. Следниот жичен склоп е поставен на серпентина, склопот се загрева и жицата за лемење се внесува во спојот. Собранието добро се загрева и достигнува 500 ° F за 10 секунди.
Резултати / Придобивки • елиминирање на процесот на стегање
• Посигурни врски се прават
• побрзо време на работа

индукциона жица за лемење

 

 

 

 

 

 

 

 

жица за лемење заедно