Индукционен вентил за греење

Глава на вентил за индукција на греење за испитување на стрес со опрема за индуктивно греење

Цел Да се ​​загрее лицето на главата на вентилот на моторот до 900 ° F и да се одржи температурата подолго време, стрес-тест на висока температура.
Материјал Мотор вентил главата (две големини), температура сензори боја
Температура 900 ° F
Фреквенција200 kHz за голем дел; 271 kHz за помал дел
Опрема DW-UHF-10KW Напојување со електрично греење, далечинска топлинска станица со еден кондензатор 0.66 mF, специјално дизајнирана, индукциска калем со повеќе напори и оптички пирометар.
Процес Се користеше специјално дизајнирана калем за палачинки со повеќе вртења за да се обезбеди униформа топлина на делот. За да се обезбеди оптимална спојка, лицето на главата на вентилот беше поставено приближно 3/8 ”од серпентина. Индуктивната моќност на РФ беше применета 4 минути за да се загрее поголемиот вентил на 900 ° F; на помалата глава на вентилот беа потребни 2 минути за да се достигне истата температура. За контрола на температурата со затворена јамка, тогаш се користеше оптичкиот пирометар за одржување на температурата на 900 ° F.
Резултати Единствени и повторливи резултати беа добиени со
Напојување и индукција намотка DAWEI на 900 ° F. Во зависност од големината на делот, точната температура беше постигната за 2 до 4 минути.