Лемење карбид до челичен дел со индукционо греење

Карбид за лемење до челичен дел со цел на индукција на греење Карбид за лемење до челичен дел Опрема DW-UHF-6kw Индукционо греење Напојување со ултра висока фреквенција прилагодена серпентина Клучни параметри моќност: 1.88 kW Температура: приближно 1500 ° F (815 ° C) Време: 14 сек. Материјали серпентина - 2 спирални врти (20 mm ID) 1 рамно свртување (40 mm OD, 13 mm висина) карбид - 13 Прочитај повеќе

индукција бразивен челичен карбид капа до вратило

Објективно капаче за калемид од челик со лемење со висока фреквенција на вратило до вратило. Клиентот во моментов користи процес на факел, но би сакал да се смени во индукционо лемење со цел да се намалат остатоците и да се преработи и да се подобри квалитетот на сопирачката. Опрема DW-UHF-6kw-III грејач на рачна индукција за лемење Материјали • Јаглероден челик • капачиња од магнетски карбид • Легура -… Прочитај повеќе