Флексибилни кабелски калеми За PWHT индукција Предзагревање Заварување

Опис

Производител на флексибилни кабелски калеми / стегалки Калеми / меки индукциски калеми За PWHT Предзагревање Заварување

индукција заварување заварување серпентина

Опис на производот

модел Излезна моќност Влезна струја Тежина Влезен напон фреквенција
MYD-30KW 1 ~ 30KW 45A 110KG  

380V 3 фаза,

4 жица, 50 / 60Hz

 

(220V, 440V) Опција

 

2 ~ 40 KHZ
MYD-40KW 1 ~ 40KW 60A 120KG
MYD-50KW 1 ~ 50KW 75A 130KG
MYD-60KW 1 ~ 60KW 90A 135KG
MYD-80KW 1 ~ 80KW 120A 145KG
MYD-100KW 1 ~ 100KW 150A 168KG
MYD-120KW 1 ~ 120KW 180A 280KG

 

Технички параметар

 

Тип на греење Индукција на греење
Опсег на загревање 0ºС ~ 1100ºС
Брзина на греење 5ºC ~ 400ºC во минута
Тип на ладење Ладење на воздухот
термоспој Тип К.
Рекордер за температура Дигитален рекордер со 6 канали
Индукција серпентина Мека индукциска серпентина и индукциска калем за стегање

на опција делови на индукциски систем за греење

l Индуктивна моќност на греење

l индукциска серпентина (индукциска намотка на стегач) или (мека индукциска калем)

l Приклучен кабел за практично поврзување на серпентина и моќноста на греењето

l Контролер на температура

l PLC екран на допир

l Рекордер за температура со печатач

therm термонуклеарен и приклучен кабел од типот K

Ins ulationебе за изолација

л и друг дел.

MYD серија индукција грејач да се споредат отпорни на топлина:

l униформа

л голема брзина

l Заштеда на енергија: 30-80%

Карактеристики

л Ладење на воздухот: работи добро на -10 ℃ -40

l Индукција на моќноста на греењето: Да се ​​загрее работната работа со изолационо ќебе околу неа. Голема брзина на греење и ефикасност на греењето со малку изгубена енергија.

l PLC екран на допир: Интуитивен за гледање и лесен за ракување.

l Мека индукциска серпентина: Лесно се навива на различно работно парче.

l Индуктивен калем со отстранлив отвор: лесен за ракување и движење.

l Рекордер за температура: Снимете ја целата крива на греење и отпечатете ја на самото место.

l Контролер на температура: Греење според деталите за барање на греење со толеранција ± 3.

Апликации и користење полиња

Нашиот MYD серија греење систем се воздушно ладење индукционо греење опрема со DSP систем.

Нивната главна примена е топлина на гасоводот, топлина пред заварување, термичка обработка по заварување, олеснување на стресот, загревање на мувла, истекување и сл.

л Пред-топлина: за обложување, свиткување, монтирање и непросторство, заварување и термичко склопување

l Пост-заварен термички третман: резервоар, котел или други метални работи

He Греење: греење на мувла, брод, цинк бања, големи и неправилни метални делови

heat Топлина на цевководи: нафтовод, гас на гасовод, вода на цевковод, петрохемиски цевковод и друг материјал на цевководот

Користените полиња вклучуваат петрохемиски, нафтени и гасоводи, воздухопловна, бродоградба, челик, резервоари, котли, садови, садови под притисок, цилиндри, метална конструкција, просторна структура, железнички мостови, електрична енергија, рударството, преработката на пластика, процесот на заштеда на енергија, мувла, индустрии за штрафови и др.

флексибилни кабелски калеми

флексибилен калем

Стегач калем