Електрична стакло за топење на стакло

Опис

Висококвалитетен електричен стакло за топење печка, лабораториска керамичка топла печка, лабораториска керамичка топилница за топење, лабораториска стакло за топење 

Опис на производот

1600.C 1700.C Електрична керамичка печка за топење / печка за топење стакло за керамика се состои од високо квалитетни внесени тули од влакна со материјали од Морган со нов изглед, обвивката е изработена од челични профили со добар квалитет, површински спреј, брзо загревање, антикорозивна, внатре и надвор од двојните рерни на рерната, температурата на површината е ниска, опремена со ладење на воздухот, разумна брзина на ладење, дизајн на колото, контрола на микрокомпјутер, заштита на двојно коло (прекумерна температура, над напон, преку струја, па дури и ставови, напојувања итн.)

== Употреба ==

1600.C 1700.C Електрична керамичка печка за топење / печка за топење стакло е широко користена во керамика, металургија, електроника, стакло, хемикалии, машини, огноотпорни материјали, развој на нови материјали, специјализирани материјали, градежни материјали и други области на производство и експериментални .

 

== Спецификации ==

1600.C 1700.C Електрична печка за керамика

Лабораториска опрема за греење Класификација печка за печка со печка со жар

Проект за температура 1600C
Максимална работна температура 1650C
Долгорочна работна температура 1600C
Точност на температурата ± 1 C (според големината на грејната комора).
Елемент за греење Силициум карбид
Единственост на полето на температурата на печката ± 1 С.
Уреди за мерење на температурата Уреди за мерење на температурата
термоспој Тип S
Стапка на греење Прилагодливо од 1 ° C / h до 40 ° C / min
Температура на печката ≤ 45 степени
Огноотпорни Алуминиумски влакна со висока чистота
Интерфејс на компјутер RS485 RS232 USB

 

Следниве модели големината на печката на полицата може да се прилагоди (видете специјален обичај)

Модел на печка Работна температура Големина на крстосница Капацитет на пресек Напон наизменична струја
KSS-1600 0-1600C Dia80 * 200  1L 12KW
KSS-1600 0-1600C Dia120 * 200  3L 15KW
KSS-1600 0-1600C Dia150 * 200  5L 18KW
KSS-1600 0-1600C Dia240 * 300  10L 24KW
KSS-1600 0-1600C Dia240 * 400  15L 30KW