Индукциски системи за греење

алуминиум-топење-индукција-печка

Метални индукциски печки

Печките за топење на метали во индустријата користат електромагнетна индукција за да ја претворат електричната енергија во топлинска енергија преку индукциски регулатор за греење.

индукција рачна машина за лемење

Рачна машина за лемење

Индукциона лемење е воведувањето на електромагнетни полиња во метални тела за да се загреат зглобовите помеѓу компонентите и топењето на легура со пониска температура на топење од составните делови.

Индукција пост заварување греење третман машина

Индукција PWHT машина

Индукција PWHT Машина се користи за загревање цевководи за заварување, термичка обработка за заварување, превлекување на цевката за греење, затегнување на заварување, за фитинзи за смалување и сл.

печка за индукција-пакет-фалсификување

Печка за пробивање на билки

индукциски пакети за фалсификување печки е збир на полу или целосна автомобилска машина за фалсификување за да коваат метали пред деформација со употреба на преса или чекан за зголемување на нивната податливост и проток на помош во фалсификување.

машина за ултразвучно заварување

Ултразвучна машина за заварување

Апликациите на ултразвучно заварување се обемни и се наоѓаат во многу индустрии, вклучувајќи електрични и компјутерски, автомобилски и воздушни, медицински и амбалажи.

метална индукциона печка за топење

 Печка за топење плочки ИГБТ

Премиерот ИГБТ производител на индукциони печки за навалување е специјализиран во печка за топење на алуминиум, машина за топење на бакар, печка за злато на топење, топење челични железо, печки за топење метали, итн.

Апликации за индуктивно греење

индукциона лемење со бакар за греење

Лемење

Индукциона лемење е процес во кој повеќе материјали се споени заедно со метал за полнење кој има пониска точка на топење од основните материјали користејќи индуктивно греење.

индукциона annealing

annealing

Индукциона жарење е метално греење во кое металниот материјал е изложен на покачена температура подолго време, а потоа полека се лади.

загревање-пост-заварување-термичка обработка

PWHT

Со цел да се обезбеди материјалната јачина на дел е задржана по заварување,Пост загревање на заварување (PWHT) ги намалува преостанатите стресови формирани за време на заварувањето

Индукциски принцип на загревање

индукциона грејна теорија
индукциона грејна теорија

Индуктивно греење е форма на бесконтактно греење за спроводливи материјали, кога наизменични текови на струја во индуцираната калем, се поставува различно електромагнетно поле околу калемот, циркулирачката струја (индуцирана, струја, струјна струја) се генерира во работното парче (спроводен материјал), се произведува топлина како струјна струја тече против резистентноста на материјалот.

Индуктивно греење е брзо, чисто, без загадување на топлина форма која може да се користи за загревање на метали или промена на својствата на проводен материјал. Самата серпентина не се загрева и ефектот на загревање е контролиран. Солидна држава транзистор технологија има направено индукција греење многу полесно, ефективно греење за апликации вклучувајќи лемење Индукциона лемење ,индукциона термичка обработка, индукциона топење,индукциона фалсификување итн