Desain Induksi Pemasangan Induksi

Description

Desain Induksi Pemasangan Induksi

Ora preduli apa bentuk, ukuran, utawa koil induksi gaya sing sampeyan butuhake, kita bisa mbantu! Ing ngisor iki mung sawetara atusan desain kumparan sing wis bisa digunakake. Koil pancake, koil heliks, koil konsentrator… tabung persegi, bunder lan persegi dowo ... Puteran siji, limang puter, puteran rolas ... ing ngisor 0.10 ″ ID nganti ID 5 luwih saka… kanggo panasan internal utawa eksternal. Apa wae sing dibutuhake, kirimake gambar lan spesifikasi kanggo penawaran langsung. Yen sampeyan lagi anyar kanggo dadi panas induksi, kirim bagean kanggo evaluasi gratis.

Ing pangertèn, desain koil kanggo pamanasan induksi dibangun ing gedhung empiris sing gedhé dhasar sing pangembangan diwiwiti saka sawetara geometri induktif prasaja kayata
koil solenoid. Amarga iki, desain koil umume adhedhasar pengalaman.
Artikel seri iki nyinaoni pertimbangan listrik dhasar ing desain induktor lan nggambarake sawetara gulungan sing paling umum digunakake.
Pertimbangan desain dhasar
Induktor mirip karo trafo utama, lan benda kerja padha karo
kanggo sekunder transformator (Gugus 1). Mulane, sawetara karakteristik
saka trafo sing migunani ing pengembangan pedoman kanggo desain koil. Salah siji fitur paling penting saka transformer yaiku kasunyatan sing efisiensi
saka kopling antarane windings inversely sebanding karo alun jarak antarane mau. Kajaba iku, saiki ing dhasar saka trafo, dikalikan kanthi jumlah sing paling utama, padha karo saiki ing sekunder, dikalikan kanthi nomer saka sekunder. Amarga hubungan kasebut, ana sawetara kondisi sing kudu ditrapake nalika ngrancang kabeh kumparan kanggo
induction heating:
1) Koil kasebut kudu digabungake minangka bagian sing cocog kanggo transfer energi maksimal. Perlu ditemokake yen jumlah fluks magnetik sing paling gedhe nyimpulake benda ing area kasebut supaya digawe panas. Sing luwih padhet ing owah-owahan ing titik iki, sing luwih dhuwur bakal arus saiki ing bagean kasebut.

2) Nomer gunggung fluks ing koil solenoid dumunung ing tengah kumparan. Garis-garis fluks dikonsentrasi
nang koil, nyawisake tingkat pemanasan maksimum ana.
3) Amarga fluks paling cedhak karo koil kasebut dadi owah-owahan lan ngurangi luwih akeh, ing pusat geometris saka koil kasebut minangka jalur fluks sing lemah. Mangkono, manawa bagean sing bakal dilebokake ing tengah ing kumparan, wilayah sing luwih cedhak karo gegelitan bakal ngelebokake jumlah garis fluks luwih gedhe lan mulane bakal digawe panas ing tingkat sing luwih dhuwur, dene area
bagean sing kurang kopling bakal digawe panas ing tingkat sing luwih murah; pola kasebut ditampilake kanthi skematis ing Fig. 2. Efek iki luwih diumumake ing pamindhu pemanasan dhuwur frekuensi dhuwur.

Induksi Pemanasan Induksi dan Desain Dasar

induksi pemanasan induksi

 

 

=